1. Puc anar a una manifestació fora de la meva comarca?

Sí! Segons la Resolució SLT / 3268/2020, de 12 de desembre, les restriccions de cap de setmana no s’apliquen en els supòsits de manifestació i reunió. Per tant, no hi ha cap mena de dubte que es pot anar des de qualsevol punt del territori a exercir aquest dret fonamental.

  1. Necesito alguna documentació si surto de la meva comarca?

Sí. Només has d’entrar i omplir aquest formulari de la Generalitat. Trigaràs menys de dos minuts.         Un cop dins, marca l’opció certificat d’entrada i sortida del municipi i prem l’opció: Qualsevol altra activitat d’anàloga naturalesa, degudament acreditada. S’obrirà un camp on et recomanem posar: Exercir el dret de reunió i manifestació reconegut a la Resolució SLT / 3268/2020, de 12 de desembre.

Els codis postals de cada manifestació que et demanaran pel permís són: Lleida (25006), Girona (17003), Barcelona (08014), Tarragona (43071), Igualada (08700).

  1. Puc anar sense màscara?

No. En cap cas es pot anar sense màscara per les vies públiques. Estem enmig d’una pandèmia i s’han de seguir totes les recomanacions sanitàries. Tanmateix, al ser una manifestació en cotxe, si dins d’un vehicle hi van persones que resideixen en un mateix domicili -mentres hi romanguin en tot moment i sense compartir espai amb altres persones- poden anar sense màscara.

  1. Es pot venir en qualsevol vehicle?

Depén. Entenem que el terme vehicle té una varietat molt ample d’interpretacions. Per tal de respectar les mesures de seguretat creiem que és convenient que la gent vagi en cotxe, moto o bicicleta.

  1. S’apliquen les mateixes restriccions a tots el vehicles?

No. En el cas de les bicicletes s’han de respectar degudament les distàncies de seguretat d’1.5 metres de distància entre assistents i portar en tot moment màscara.

Per tant, durant el cap de setmana es pot canviar de comarca si la intenció de les persones és assistir a les manifestacions.

Això no vol dir que no s’hagi de seguir cap recomanació. Estem enmig d’una pandèmia i s’han de seguir totes les indicacions de les autoritats sanitàries i d’ordre per tal d’aconseguir que totes les manifestacions siguin segures. Tanmateix, animem a tothom a venir el diumenge 20 de desembre a les 11:00 a totes les manifestacions i duent la màscara i gel hidroalcohòlic.

Descarregueu tots els cartells i lemes de la manifestació a Kit de campanya. És molt important evitar qualsevol distintiu que no sigui taronja, eviteu banderes o altres lemes.